Pesto- og avocadosnurr
Disse deilige og fargerike brødene serverte jeg til tomat-og gulrotsuppa vi hadde her om dagen. Disse passer som tilbehør til mye.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
350 g
mel1 ss
sukker1.5 ts
salt2 dl
Skummet melk fingervarm1 stk
egg100 g
Romtempert smør25 g
fersk gjærPesto- og avocadosmør
150 g
Romtemperert smør50 g
spinat, frisk1 potte
basilikum, frisk15 g
hvitløk100 g
avocado100 g
parmesansmak til med salt
Slik gjør du det:
25 småbrød ble lagd av
Varm melken. Elt sammen mel, sukker, salt, melk og egg. Ha i litt og litt av smøret og gjæren. Eltes i ca. 10 minutter.
Deigen hevet i 1 time.
På slutten av deigens hevetid lager du Pesto- og avocadosmøret. Kjør alt foruten saltet i en foodprosessor.
Jeg delte ferdighevet deig i to, kjevlet den ut i ønsket størrelse og fordelte halvparten av pesto- og avocadosmøret utover.
Brødene ble stekt på 200 grader i ca. 17 minutter.