Pizza med kjøttdeig
Christopher Sjuve
90 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
Deig
3 dl
vann, lunkent0.5 pk
gjær2 ss
olje0.5 ts
salt7 dl
hvetemel, siktetKjøttsaus
4 ss
olje1 stk
hakket løk2 fedd
finhakket hvitløk1 bokser
hakkede hermetiske tomat er2 ss
tomatpuré0.5 ts
pepper1 ts
salt1 ss
basilikum, frisk1 dl
vann5 dl
hvit ost<br>
Grønnsaker
Slik gjør du det:
Deig: Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse. Kjøttsaus: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum. Kjevle deigen ut på et stekebrett og fordel kjøttsausen utover. Dryss på revet ost og ha på ønsket fyll. Stek på 225 °C i ca. 20 minutter. Forslag til fyll: - Sjampinjong i skiver - Ananas i biter - Paprika i tynne strimler - Tomater i tynne skiver - Sort oliven uten sten - Maiskorn - Revet gulrot - Purre/vårløk - Bacon