Pizza med kjøttdeig

Pizza med kjøttdeig

Christopher Sjuve
90 minutter
Pizza

Ingredienser

4 porsjoner

Deig

  • 3 dl

    vann, lunkent
  • 0.5 pk

    gjær
  • 2 ss

    olje
  • 0.5 ts

    salt
  • 7 dl

    hvetemel, siktet
  • Kjøttsaus

  • 400 g

    kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 4 ss

    olje
  • 1 stk

    hakket løk
  • 2 fedd

    finhakket hvitløk
  • 1 bokser

    hakkede hermetiske tomat er
  • 2 ss

    tomatpuré
  • 0.5 ts

    pepper
  • 1 ts

    salt
  • 1 ss

    basilikum, frisk
  • 1 dl

    vann
  • 5 dl

    hvit ost
  • <br>

  • Grønnsaker
  • Slik gjør du det:

    Deig: Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse. Kjøttsaus: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum. Kjevle deigen ut på et stekebrett og fordel kjøttsausen utover. Dryss på revet ost og ha på ønsket fyll. Stek på 225 °C i ca. 20 minutter. Forslag til fyll: - Sjampinjong i skiver - Ananas i biter - Paprika i tynne strimler - Tomater i tynne skiver - Sort oliven uten sten - Maiskorn - Revet gulrot - Purre/vårløk - Bacon

    Kanskje disse også frister?