Plommebraissert lammeskank med rotgrønnsaker
Christopher Sjuve
180 minutter
Ingredienser
5 porsjoner
2 stk
lammeskank1 l
plommer2 dl
hvitvin2 dl
vann1 stk
rød chili2 dl
sukker5 ss
balsamicoeddik150 g
smør2 stk
gulrot1 stk
kålrot1 stk
sellerirotSlik gjør du det:
Trim skankene. La de ligge i salt noen timer. I mellomtiden; slang eller plukk plenty saftige norske plommer.
Del opp plommene, og la endel steiner være med.
De har mye smak i seg de òg. Tilsett litt vin og vann. Braisserer skankene i ovn ca 3 timer, småputring på maks 150 grader. Ta ut, sil av det meste av vesken til saus. Tilsett litt chilli til det som er igjen til å øse over skankene mens de får seg en runde med litt mer temperatur for glasering.
Før det har du fikset saus. Karamelisert sukker, balsamico, og plomme/lammekraft. Kok ned til det tykner. Montèr med modige mengder smør.
Synes det er godt med litt hardstekte rotgrønnsaker til. Gulrot, kålrot, sellerirot i staver, godt innoljet og tilsatt litt urter, gjerne timian. Høy temp i stekovn til litt svidd.
Kokk: Thomas Bjørdahl
Oppskriften var del av en oppskriftskonkurranse