Prinsessekake
Prinsessekaken er fylt med deilig vaniljekrem, rosiner og kanel. Den pyntet med tykk og hvit melisglasur. Denne egner seg godt til frysing, men da uten glasur.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
100 g
smør3.5 dl
melk50 g
gjær0.5 ts
Malt kardemomme75 g
sukker600 g
hvetemelFyll:
3 dl
vaniljekrem2 dl
rosiner2 ss
Malt kanel1 stk
egg til penslingGlasur:
2 dl
melis1 stk
eggehviteSlik gjør du det:
Denne oppskriften passer til to runde former, 20-22 cm. i diameter.
Smelt smør i en lite kjele og hell i melken. Varm til fingervarmt.
Smuldre gjær i en bakebolle. Hell på lunken væske og rør ut gjæren. Tilsett kardemomme og sukker. Elt inn mel til du får en smidig og glatt deig.
Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i ca. 45 min.
Ta deigen på bakebordet og del i to. Kjevle ut hver deigbit til en avlang, rektangulær leiv. Fordel vaniljekrem over leivene og strø over rosiner og kanel. Rull sammen fra langsiden.
Smør to kakeformer på ca. 20-22 diameter. Skjær "pølsene" opp i ca. 3-4 cm. tykke biter og legg dem med kuttsiden ned med litt avstand mellom hver bit i kakeformen.
Sett prinsessekakene til etterheving i ca. 30 min.
Pensle de ferdig hevede kakene med sammenpisket egg.
Stek kakene på nederste rille i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Avkjøl på rist.
Rør sammen melig og eggehvite til du får en glatt og fin glasur. Smør glasuren på den avkjølte kaken like før servering.
Hvis du ønsker å fryse kaken bør den fryses uten glasur.