Quiche med laks, sopp og vårløk
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Form og paiIngredienser
Bunn
60 g
smør1.5 dl
kesam3.5 dl
hvetemel0.5 ts
salt3 ss
vannFyll
300 g
renskåretlaks10 stk
champignon3 stk
egg1 stk
eggeplomme1.5 dl
melk3 dl
kesam1 ts
salt1 dl
ost, revetSlik gjør du det:
Paiform: 24 cm diameter Arbeid sammen smør, kesam, hvetemel, vann og salt til en jevn deig. Deigen kan med fordel lages i en foodprocessor. Kjevle ut deigen og kle en paiform. La deigen gjerne henge litt over kanten på formen, så unngår du at den "krymper". Prikk bunnen med en gaffel og forstek ved 200 °C i 10-12 min på midterste rille. Pensle den varme paibunnen med eggehvite, det "tetter" igjen deigen og gjør at fyllet ikke trekker ned i bunnen og gjør den myk. Del opp laksen i mellomstore terninger. Del sopp i båter/skiver og stek i litt smør tilsett finsnittet vårløk eller gressløk. Legg laks og sopp i den forstekte bunnen. Visp sammen egg, melk og kesam og tilsett salt og pepper. Hell eggeblandingen over laksefyllet og dryss over revet hvit ost. Senk temperaturen til 175 °C og stek laksepaien på nedester rille 30-40 min, til eggeblandingen er stivnet og er gyllen. La paien hvile 10-15 min før servering. Server med en grønn salat. Paien kan servers lun eller varm.