Rabarbrapai med vaniljekrem
Christopher Sjuve
60 minutter
BakverkIngredienser
Paideig:
150 g
smør350 g
hvetemel50 g
sukker1 stk
eggeplomme3 ss
vann, kaldtFyll:
1 kg
rabarbra1 ss
potetmel3 dl
sukker3 dl
vaniljekrem, ferdigSlik gjør du det:
Smuldre sammen smør, mel og sukker raskt i en foodprosessor. Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time. Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikle skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter. Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i 2-3 cm. lange biter. Dryss på potetmel og sukker. Ha vaniljekrem i bunnen før rabarbraen legges over. Stek paien ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.