Reker, bulgur- og kikertesalat
Christopher Sjuve
45 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
1 kg
reker med skall100 g
bulgur hvete3 stk
tomat2 stk
vårløk ELLER:1 stk
liten purre15 stk
mynteblader1 bokser
kikerterDressing:
3 ss
sitronsaft4 ss
olivenolje1 ts
sennep0.5 ts
sukkerSlik gjør du det:
Skrell rekene. Hell kokende vann på bulgurhveten og la den stå og svelle i ett kvarter. Fjern tomatskallet ved å skjære et lite kryss på tomatene og dyppe dem noen sekunder i kokende vann. Avkjøles i kaldt vann. Del dem i to og skraput innmaten. Selve tomatkjøttet Skjæres i strimler og blandes med reker, vårløk i ringer, mynteblader, litt pepper og godt avsilte kikerter. Sil bulgurhveten og tørk den på litt kjøkkenpapir. Bland med det øvrige. Oppskriften er hentet fra godfisk.no (Eksportutvalget for fisk)