Bulgur

FOTO: colourbox.com
Bulgur er en matvare som stammer fra Midtøsten, Kaukasus og områdene rundt Middelhavet. Det lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses. Bulgur ligner på couscous, men er mer næringsrikt fordi en større del av kornet er bevart. Smaken kan minne om hasselnøtter. Bulgur er lett å tilberede og kan brukes i både varme og kalde retter.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
10.8 g (14 %)
Fett
2.3 g (3 %)
Karbohydrat
62.5 g (82 %)
Alle næringsstoffer
Vann
9 g
Kilojoule
1393 kJ
Kilokalorier
329 kcal
Protein
10.8 g
Fett
2.3 g
Mettet
0.3 g
Trans
0 g
Enumettet
0.2 g
Flerumettet
1 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
62.5 g
Stivelse
61 g
Mono+Disakk
1.5 g
Sukker
0 g
Kostfiber
7.7 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
0 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
1.4 alfa-TE
Tiamin
0.23 mg
Riboflavin
0.12 mg
Niacin
5.1 mg
Vitamin B6
0.34 mg
Folat
27 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
30 mg
Jern
4.7 mg
Natrium
4 mg
Kalium
262 mg
Magnesium
116 mg
Sink
2.8 mg
Selen
4 µg
Kobber
0.32 mg
Fosfor
319 mg
Vi har 16 oppskrifter med Bulgur

Tabbouleh

Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Bulgursalat med egg

Lammekebab med bulgursalat

Reker, bulgur- og kikertesalat

Libanesisk taboulé

Lammekjøttboller med bulgursalat og yoghurtsaus

Kyllinggryte med chili og bulgur

Stekt laks på bulgursalat

Bulgursalat

Lammekebab med bulgur
