Reker med hvitløk
Lett, frisk og smakfull rett med reker fra Sør-India. Bruk norske reker eller konge-/tigerreker.
Oppskrift av: Niru Kumra
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
1 kg
reker, pillede6 ss
olje1 ts
sennepsfrø200 g
løk2 stk
friske chili1 ts
gurkemeie (haldi)4 ss
sitronsaft1 dl
yoghurt2 ss
strimlet korianderSlik gjør du det:
1. Skrell og hakk hvitløk, skrell og skjær løk i tynne strimler. Finsnitt chili. 2. Varm olje. Tilsett sennepsfrø og la dem frese til det popper. Ha i hvitløk og løk. Stek til løken er lysebrun. Tilsett gurkemeie, chili og reker og la det stå på varmen i 23 minutter. 3. Skru av varmen og tilsett sitronsaft og yoghurt. Pynt med koriander. Serveres med ris. Tips: Yoghurt kan byttes ut med 12 ss tomatpuré.