Rødvinsmarinert hvalbiff
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
5 porsjoner
1.3 kg
hel hval biff2 stk
tomat delt i to6 stk
champignonRødvinsmarinade:
3 dl
rødvin0.5 stk
gulrot i skiver3 stk
små løk delt i to0.5 stk
purre i biter1 skiver
sellerirot i biter5 stk
hele pepperkorn1 ss
einebær1 kvast
timianSaus:
2 stk
rød løk, grovhakket2 ss
smør100 g
smør, usaltet1 ts
hakket frisk timianSlik gjør du det:
En avansert hvalrett med god og fyldig rødvinssaus. 1) Bland sammen ingrediensene til marinaden. 2) Legg kjøttet i et fat som ikke er for stort og hell over marinaden. 3) La kjøttet marinere 2 dager i kjøleskap. Snu det av og til. 4) Ta kjøttet opp og tørk det. 5) Brun smør i en panne og stek hvalbiffen brun på alle kanter. 6) Legg i en langpanne eller ildfast form. Dryss på salt. 7) Sett formen i stekeovn ved 170 grader og stek ca 1 time. 8) Bruk steketermometer og ta steken ut når dette viser 60 grader. 9) Drypp steken med marinaden 2-3 ganger under stekingen. 10) Legg halve tomater, sjampinjong i skiver og småløk i formen etter ca 40 minutter steking. 11) Kokte bønner og poteter passer som tilbehør. Ikke ha salt i marinaden det trekker vann ut av kjøttet. Resten av marinaden og stekesjyen siles og brukes til sausen. Sausen : 1) Surr løken i smør. Ha i rødvin. 2) Kok inn til det halve. 3) Ha på kraft og småkok 10 minutter. 4) Sil. Rør inn usaltet smør. 5) Ha i gressløk og frisk timian. Oppskriften er hentet fra hvalbiff.no (Reklameutvalget for småkvalkjøtt)