Rullekake med is og bær

Rullekake med is og bær

Dette er kaken du trenger!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
Bakverk

Ingredienser

8 porsjoner

4 stk

egg

135 g

sukker

120 g

hvetemel

Fyll og pynt

400 g

jordbær

125 g

blåbær

1 stk

fersken

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 200 grader og legg bakepapir på et stekebrett.
Visp en luftig eggedosis av eggene og 120 g av sukkeret. La miksmasteren gå på full styrke i 5-6 minutter. I mellomtiden blander du hvetemelet og bakepulveret som du så sikter inn i eggedosisen. Vend det tørre inn med en slikkepott. Rør kraftig rundt 2-3 ganger når alt er blandet sammen.
Hell røra over på bakepapiret og fordel den jevnt utover. Stek den på midterste rille i 8-10 minutter. Den skal akkurat rekke å sette seg.
Legg et rent kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken og strø resten av sukkeret over. Hvelv den ferdigstekte rullekaka over, dra forsiktig av bakepapiret og legg en kald langpanne over mens kaka avkjøles. På denne måten holder den seg myk.
Når den er helt avkjølt, fordeler du isen og halvparten av bærene over. Del opp jordbærene og skjær ferskenen i småbiter først. La det være et åpent felt ytterst på hver langside. Rull sammen fra én av langsidene.
Kaken kan enten serveres med en gang eller legges i fryseren. Pynt med resten av bærene.