Rundstykker med valnøtter og hasselnøtter
Deilige rundstykker med valnøtter og hasselnøtter. Perfekt etter en tur i kulden!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
50 g
fersk gjær2 ts
honning4 dl
kulturmelk2 ss
Usaltet smør150 g
valnøtter150 g
hasselnøtter500 g
hvetemel1 ts
salt1 ss
sukker1 dl
sesamfrøSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 200°C.
Grovhakk valnøtter og hasselnøtter.
Smelt smør og bland det med melken. Rør gjæren ut i den lunkne melkeblandingen.
Tilsett salt, sukker, mel, honning, nøtter og sesamfrø og elt til alt er godt blandet, og deigen er jevn og smidig. Dette tar ca 10 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Lag cirka 25 rundstykker av deigen, sett dem utover bakepapirkledde stekebrett og la dem etterheve på et lunt sted ca. 20 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og stek rundstykkene på nederste rille ica. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Rundstykkene kan fryses og holder seg ellers godei 2-3 dager hvis de er godt pakket inn.