Salat med almefrø
Almefrø vokser på almetrærne. De er modne i mai og kanskje til begynnelsen av juni.
Christopher Sjuve
Ingredienser
2 neve
almefrø4 ss
kremfløte1 stk
sitronbåter4 ss
olivenolje1 stk
tomat0.5 stk
agurk4 ss
pinjekjernerSlik gjør du det:
Først en litt avansert oppskrift
Rist pinjekjernene til de får litt farge.
Ha fløte i en skål. Klem i litt sitronsaft og rør rundt. Legg merke til hvordan det tykner. Hell i litt olivenolje.
Ha pinjekjernene i fløteblandingen og bland. Fordel blandingen i bunnen av fire, små glass, men spar litt til å ha på toppen.
Skjær tomat og agurk i bittesmå terninger. Bland med almefrøene.
Legg dette i glasset. Ha litt dressing på toppen. Og ha på litt salt og pepper.
Denne er enklere
Skjær tynne ringer av en salatløk. Bland med almefrø.
Legg på en tallerken. De cherrytomater i to, legg på.
Dryss over pinjekjerner. Ha eventuelt over litt olivenolje og sitronsaft. Server med godt brød.