Salat med almefrø

Salat med almefrø

Almefrø vokser på almetrærne. De er modne i mai og kanskje til begynnelsen av juni.

Christopher Sjuve

Ingredienser

2 neve

almefrø

1 stk

tomat

0.5 stk

agurk

Slik gjør du det:

Først en litt avansert oppskrift

Rist pinjekjernene til de får litt farge.
Ha fløte i en skål. Klem i litt sitronsaft og rør rundt. Legg merke til hvordan det tykner. Hell i litt olivenolje.
Ha pinjekjernene i fløteblandingen og bland. Fordel blandingen i bunnen av fire, små glass, men spar litt til å ha på toppen.
Skjær tomat og agurk i bittesmå terninger. Bland med almefrøene.
Legg dette i glasset. Ha litt dressing på toppen. Og ha på litt salt og pepper.

Denne er enklere

Skjær tynne ringer av en salatløk. Bland med almefrø.
Legg på en tallerken. De cherrytomater i to, legg på.
Dryss over pinjekjerner. Ha eventuelt over litt olivenolje og sitronsaft. Server med godt brød.