Scampi i tamarindsaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Marinade
10 g
ingefær, revet3 fedd
finhakket hvitløk2 ts
salt0.5 ts
gurkemeie1 ts
chilipulverScampi
6 fedd
knust hvitløk2.5 dl
krem fløte eller kokosmelk2 ss
koriander, ferskSlik gjør du det:
Legg tamarindterningen i en liten bolle og hell på kokende vann. Terningen skal være dekket med vann. La dette stå ca 30 min. Mos tamarinden med en gaffel. Ha over i en sil og gni/stryk ut væsken. Kast det som blir igjen i silen. Mål opp angitt mengde tamarindvæske, og bland med resten av ingrediensene til marinaden. Sett til side. Tin scampi. Skrell dem, men la det siste leddet ved halen sitte på. Lag et lite snitt langs ryggraden med en skarp liten kniv og trekk ut den svarte tynne tarmen. Bland scampiene i marinaden og mariner i ca 10 min. Varm olje i en stekepanne/wok. Ha i hvitløk og scampi og stek i ca 2 min til scampiene er lys rosa. Rør inn kremfløte eller kokosmelk. La alt bli varmt uten å koke. Tilsett chili og frisk koriander. Server straks, gjerne med kokt ris. Tips: Tamarind er en frukt fra tamarindtreet. Fruktkjøttet blir skarpet ut og presset til "kaker". Oppbevar kjølig i en tatt lufttett pose. Smaken er syrlig. Tamarind må bløtlegges i kokende vann og siles før bruk, det er bare tamarindvannet som skal brukes. Oppskrift hentet fra boken "Asia - en kokbok" av Anna Røer, Gyldendal Forlag