Sesamstekt sjøkrepshale med kremet soppduxelles og skalldyrsaus
Oppskrift av: Willy Solvang
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 stk
sjøkrepshale4 stk
filodeigSoppen:
3 stk
sopp etter ønske3 stk
sjalottløk1 ss
smør1 dl
fløteSkalldyrsaus:
1 dl
skalldyr kraft0.5 dl
fløteSlik gjør du det:
Skrell haler fri for skall, men ha med tuppen av halene. Dryss over litt sesamfrø, og pakk stramt inn i filodeig. Stek i klaret smør, og ha over salt og pepper etter smak. Soppen: Kutt bunnen av soppen og kutt i fine terninger. Finhakk sjalottløk. Fres dette i panna med smør. Kok ned med fløten til den tykner. Bland gjerne i litt pisket krem mot slutten for å få inn litt luft. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i litt gressløk. Skalldyrsaus: Kok ned god skalldyrskraft sammen med fløte. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft som friskhet. Kjør dette med stavmikser til en luftig konsistens. Ha gjerne i litt god oliven- eller trøffelolje til slutt.