Sjokoladekake med chili og kanel

Sjokoladekake med chili og kanel

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Kake

Ingredienser

Kake

250 g

smør

0.5 stk

chili, rød

150 g

mandler

200 g

hvetemel

6 stk

egg

160 g

sukker

Glasur

2.5 dl

kremfløte

2 ss

sukker

2 ss

smør

Vaniljekesamfromasj

2 pl

gelatin

1 ss

sukker

Slik gjør du det:

Kok opp vann i en kasserolle, finn en bolle som passer til toppen av kasserollen. Legg sjokolade i biter og smør i bollen og smelt over vannbadet. Rens chili for frø og hinner og legg den røde chilien i vann til den er myk. Tørk godt av den, del i biter og legg i en foodprocessor/hurtigmikser sammen med mandler, hvetemel, kanel og kakao. Kjør sammen til alt er finhakket. Vend inn kesam. Bland sjokolade og smørblandingen inn i chili og kesamblandingen. Skill eggene og visp eggeplommer og sukker til lys og lett eggedosis. Stivpiske hvitene. Vend først eggedosisen inn i kakerøren og så de stivpiskede eggehvitene inn helt til slutt, bruk en slikkepott. Hell røren i en smurt springform 22-24 cm (bunnen kledd med bakepapir). Stek i varm stekeovn 160 ºC på nederste rille i 20-30 min. Avkjøl på rist. Kok opp fløte og sukker til glasur. Ha smør og sjokolade i biter i en bolle og hell den varme fløten over i bollen. Rør godt sammen og hell/fordel glasuren over den kalde kaken. Jevn glasuren ut med en bred kniv fuktet i varmt vann. Om du ønske server kaken med en fromasj av vaniljekesam og en salat av hakket mango og frisk mynte. Vaniljekesamfromasj Legg gelatinbladene i bløte i kaldt vann. Smelt den oppbløtte gelatinen i 2 ss kokende vann. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene og visp inn i kesam sammen med sukker og smeltet gelatin. Sett kaldt i minst 4 timer. Form fromasjen med to spiseskjeer og legg oppå kakestykket ved servering.