Sjokoladekake med chili og kanel
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
KakeIngredienser
Kake
250 g
sjokolade, minst 70%250 g
smør0.5 stk
chili, rød150 g
mandler200 g
hvetemel0.5 ts
kanel, malt1 ss
bakekakao2 ss
kesam, original6 stk
egg160 g
sukkerGlasur
2.5 dl
kremfløte2 ss
sukker2 ss
smør250 g
sjokolade, minst 70%65 g
kokesjokolade, lysVaniljekesamfromasj
2 pl
gelatin4 dl
vaniljekesam1 stk
vaniljestang1 ss
sukkerSlik gjør du det:
Kok opp vann i en kasserolle, finn en bolle som passer til toppen av kasserollen. Legg sjokolade i biter og smør i bollen og smelt over vannbadet. Rens chili for frø og hinner og legg den røde chilien i vann til den er myk. Tørk godt av den, del i biter og legg i en foodprocessor/hurtigmikser sammen med mandler, hvetemel, kanel og kakao. Kjør sammen til alt er finhakket. Vend inn kesam. Bland sjokolade og smørblandingen inn i chili og kesamblandingen. Skill eggene og visp eggeplommer og sukker til lys og lett eggedosis. Stivpiske hvitene. Vend først eggedosisen inn i kakerøren og så de stivpiskede eggehvitene inn helt til slutt, bruk en slikkepott. Hell røren i en smurt springform 22-24 cm (bunnen kledd med bakepapir). Stek i varm stekeovn 160 ºC på nederste rille i 20-30 min. Avkjøl på rist. Kok opp fløte og sukker til glasur. Ha smør og sjokolade i biter i en bolle og hell den varme fløten over i bollen. Rør godt sammen og hell/fordel glasuren over den kalde kaken. Jevn glasuren ut med en bred kniv fuktet i varmt vann. Om du ønske server kaken med en fromasj av vaniljekesam og en salat av hakket mango og frisk mynte. Vaniljekesamfromasj Legg gelatinbladene i bløte i kaldt vann. Smelt den oppbløtte gelatinen i 2 ss kokende vann. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene og visp inn i kesam sammen med sukker og smeltet gelatin. Sett kaldt i minst 4 timer. Form fromasjen med to spiseskjeer og legg oppå kakestykket ved servering.