Sjokoladekake med chili og kanel

Sjokoladekake med chili og kanel

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Kake

Ingredienser

Kake

  • 250 g

    sjokolade, minst 70%
  • 250 g

    smør
  • 0.5 stk

    chili, rød
  • 150 g

    mandler
  • 200 g

    hvetemel
  • 0.5 ts

    kanel, malt
  • 1 ss

    bakekakao
  • 2 ss

    kesam, original
  • 6 stk

    egg
  • 160 g

    sukker
  • Glasur

  • 2.5 dl

    kremfløte
  • 2 ss

    sukker
  • 2 ss

    smør
  • 250 g

    sjokolade, minst 70%
  • 65 g

    kokesjokolade, lys
  • Vaniljekesamfromasj

  • 2 pl

    gelatin
  • 4 dl

    vaniljekesam
  • 1 stk

    vaniljestang
  • 1 ss

    sukker
  • Slik gjør du det:

    Kok opp vann i en kasserolle, finn en bolle som passer til toppen av kasserollen. Legg sjokolade i biter og smør i bollen og smelt over vannbadet. Rens chili for frø og hinner og legg den røde chilien i vann til den er myk. Tørk godt av den, del i biter og legg i en foodprocessor/hurtigmikser sammen med mandler, hvetemel, kanel og kakao. Kjør sammen til alt er finhakket. Vend inn kesam. Bland sjokolade og smørblandingen inn i chili og kesamblandingen. Skill eggene og visp eggeplommer og sukker til lys og lett eggedosis. Stivpiske hvitene. Vend først eggedosisen inn i kakerøren og så de stivpiskede eggehvitene inn helt til slutt, bruk en slikkepott. Hell røren i en smurt springform 22-24 cm (bunnen kledd med bakepapir). Stek i varm stekeovn 160 ºC på nederste rille i 20-30 min. Avkjøl på rist. Kok opp fløte og sukker til glasur. Ha smør og sjokolade i biter i en bolle og hell den varme fløten over i bollen. Rør godt sammen og hell/fordel glasuren over den kalde kaken. Jevn glasuren ut med en bred kniv fuktet i varmt vann. Om du ønske server kaken med en fromasj av vaniljekesam og en salat av hakket mango og frisk mynte. Vaniljekesamfromasj Legg gelatinbladene i bløte i kaldt vann. Smelt den oppbløtte gelatinen i 2 ss kokende vann. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene og visp inn i kesam sammen med sukker og smeltet gelatin. Sett kaldt i minst 4 timer. Form fromasjen med to spiseskjeer og legg oppå kakestykket ved servering.