Sjokoladekake med pære
En kremkake med sjokolade som dynkes kraftig. Pynt eventuelt med ferdigkjøpte sjokoladeflak eller annen pyntesjokolade.
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
125 g
smør125 g
sukker4 stk
eggeplomme100 g
kokesjokolade, lys125 g
hvetemel2 ts
bakepulver50 g
mandler, malte4 stk
eggehviteFyll og pynt
6 dl
kremfløte2 bokser
pære100 g
kokesjokolade, lysSlik gjør du det:
Form: Rund, 24 cm i diameter Steking: Rederste rille i ovnen, 175 grader i ca. 45 minutter. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett én og én eggeplomme. Riv sjokoladen og bland den sammen med mel blandet med bakepulver og mandler. Stivpisk eggehvitene. Rør først litt eggehvite inn i røren og vend så resten forsiktig inn. Hell røren i en smurt form og stek den. Avkjøl på rist. Smelt sjokoladen og og bre den utover på bakepapir ca. 20x20 cm. La den stivne. Del kaken i to eller tre lag. Dynk med litt av pærelaken. Legg godt med krem og pærer i biter mellom lagene. Bre krem over kaken. Legg på noen pene pærer til pynt. Del pasjonsfrukt i tp og ta ut frø og saft med en skje. Ha det over pærene. Sprøyt resten av kremen rundt kaken. Bruk en ostehøvel og høvle sjokoladen. Trykk bitene forsiktig rundt kanten.