Sjokolademoussekake med yoghurtfyll

Sjokolademoussekake med yoghurtfyll

Sjokolademousse er en nytelse. Sammen med sjokoladebunn og yoghurtpannacotta blir det himmelsk.

Christopher Sjuve
240 minutter
Kake

Ingredienser

Sjokoladebunn

125 g

sukker

35 g

kakao

6 stk

eggehvite

Yoghurtpannacotta

4 pl

gelatin

60 g

sukker

Sjokolademousse

3 pl

gelatin

5 stk

eggehvite

100 g

sukker

Slik gjør du det:

Sjokoladebunn: Rør eggeplommene med halvparten av sukkeret og kakaoen. Pisk resten av sukkeret og kakaoen med eggehvitene. Bland sammen eggedosisen og marengsen med en slikkepott. Legg bakepapir på stekeplaten og bre deigen utover. Stek kakebunnen ved 160 ° C 10-15 minutter. Yoghurtpannacotta: Del vaniljestangen i to på langs. Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter. Ta de opp og klem ut vannet. Kok opp kremfløte og sukker og tilsett gelatin. Tilsett yoghurt, rør om. Hold av 3-4 ss yoghurtpanacotta til glasering av kaken. Hell resten av yohurtblandingen over i en mindre form enn den formen kaken skal lages i. Sett til frysing. Sjokolademousse: Brekk sjokoladen i mindre biter. Smelt smøret, legg i sjokoladen og smelt dette sammen. Avkjøl litt. Rør inn sammenpiskede eggeplommer. Bløt gelatinplatene i kaldt vann ca. 5 minutter. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Smelt gelatinen i kaffen og rør den i sjokoladen. Vend marengsen inn til slutt. Legg sammen kaken slik: Skjær til sjokoladebunnen så den passer en springform 26 cm. Legg pannacottaen midt på og dekk det hele med sjokolademousse. Stryk med en varm kniv over toppen så den blir glatt. Glaser med et tynt lag yoghurtpanacotta til slutt. La kaken stå kjølig i 2-3 timer før servering. Anrett kaken skåret i snipper og dryss over kakao.