Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

Sjokolademousse og kake i ett?! Ubeskrivelig digg!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

3 stk

egg

3 dl

sukker

170 g

smør

130 g

hvetemel

1.5 ts

bakepulver

Fyll

Sjokolademousse

250 g

Mørk kokesjokolade

2 stk

Eggehviter

3 ss

melis

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og avkjøl det litt.
Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver.
Ha smøret i eggedosisen og vend forsiktig inn det tørre.
Ha røren i en springform med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovn ved 175° i ca. 30–35 min, den skal være litt bløt i midten.
Avkjøl kakebunnen i formen.
Ta bunnen ut av formen og sett på et fat.
Vask kakeringen og sett den over kaken.
Bre vaniljekrem over kakebunnen.

Sjokolademousse

Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad.
Pisk fløte til krem.
Stivpisk eggehviter.
Pisk eggeplommer og melis luftig.
Bland inn smeltet sjokolade i eggedosisen.
Vend inn den piskede kremen og vend til slutt inn eggehvitene.
Ha moussen over kaken og sett kjølig 2–3 timer.
Pynt kaken med konfekt eller friske bær.