Sjokolademoussekake
Sjokolademousse og kake i ett?! Ubeskrivelig digg!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
3 stk
egg3 dl
sukker170 g
smør130 g
hvetemel1.5 ts
bakepulver5 ss
bakepulverFyll
1 pk
vaniljekremSjokolademousse
250 g
Mørk kokesjokolade3 dl
kremfløte2 stk
Eggehviter3 stk
eggeplommer3 ss
melisSlik gjør du det:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt smør og avkjøl det litt.
Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver.
Ha smøret i eggedosisen og vend forsiktig inn det tørre.
Ha røren i en springform med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovn ved 175° i ca. 30–35 min, den skal være litt bløt i midten.
Avkjøl kakebunnen i formen.
Ta bunnen ut av formen og sett på et fat.
Vask kakeringen og sett den over kaken.
Bre vaniljekrem over kakebunnen.
Sjokolademousse
Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad.
Pisk fløte til krem.
Stivpisk eggehviter.
Pisk eggeplommer og melis luftig.
Bland inn smeltet sjokolade i eggedosisen.
Vend inn den piskede kremen og vend til slutt inn eggehvitene.
Ha moussen over kaken og sett kjølig 2–3 timer.
Pynt kaken med konfekt eller friske bær.