Skogssopp-pai
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
Paideig
3 dl
hvetemel125 g
kaldtsmør2 ss
kaldtvannFyll
2 stk
sjalottløk3 ss
smør til steking1 ss
timian, frisk3 stk
egg2 dl
matfløteSlik gjør du det:
Smuldre smøret i melet ved å bruke fingrene eller en foodprocessor. Tilsett vann og arbeid deigen raskt sammen (i foodprocessor 10-120 sek). Kjevle ut deigen eller trykk den ut i en form. Prikk den med en gaffel og la den hvile i kjøleskapet i 20-30 min. Varm stekeovn til 200 ºC. Forstek paibunnen midt i stekeovnen i ca 10 min. Rens og del soppen i biter. Fres sopp og løk i smør i en panne til soppvæsken har kokt inn. Krydre med salt, pepper og timian. Visp sammen egg og matfløte. Legg soppblandingen i den forstekte paibunnen og hell over eggeblandingen. Dryss på ost. Stek midt i stekeovnen i ca 30 min. Server med en grønn salat og ev sprøstekt bacon, spekeskinke eller røkelaks.