Sopprisotto
Sopprisotto er en høstklassiker. Det er vanskelig å tenke seg denne årstiden uten en god risotto - gjerne på fersk sopp, men tørket fungerer også utmerket.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
Slik gjør du det:
Dersom du bruker tørket sopp: Ha sopp i vann i 5-10 minutter. Klem utvannet av soppen og ha vannet i en kjele med vannet og kyllingkraften.
Kok opp vann og kyllingkraft og ha det kokvarmt. I mens
Skrell løk og gulrot. Finhakk løk og gulrot og del opp soppen i mindre biter (så store du vil ha dem).
Ha sopp, løk og gulrot i en tykkbunnet kjele med litt smør og olje. Stek til løken er blank. Ha i risen og la den steke i fem minutter. Knus hvitløksfeddet (eller finhakk) og la det steke med i 30 sekunder.
Ha i vinen og la det koke ut.
Ha i én og én sleiv med kyllingkraft. Den skal koke helt inn før du har i en ny. Rør godt i risen mellom hver gang.
Fortsett slik til risen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand igjen.
Når risen er ferdig: Riv parmesanen og rør den inn sammen med smøret (enklest om det er i terninger).
Legg på lokk og la den sette seg de siste minuttene før servering.