Skolebrødkake

Skolebrødkake

Sett sammen mange skoleboller til en stor, populær skolebrødkake! Oppskriften gir 18 skoleboller eller 1 stor skolebrødkake og 9 skoleboller.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 4 dl

    melk
  • 50 g

    gjær
  • 1 dl

    sukker
  • 1 l

    hvetemel
  • 100 g

    smør
  • Eggekrem

  • 1 stk

    vaniljestang
  • 4 dl

    melk
  • 6 stk

    eggeplommer
  • 0.5 dl

    sukker
  • 1 ss

    maisenna
  • Pynt

  • 5 dl

    melis
  • 3 ss

    vann
  • 2 dl

    kokos
  • Slik gjør du det:

    Varm melken til fingervarm, rør ut gjæren i melken og ha alt i en bakebolle. Ha sukker og det meste av melet i bakebollen og elt deigen godt. Tilsett eventuelt mer mel, til du har en fast, fin deig. Ha ismøret i små biter og la maskinen gå il alt smøret er arbeidet godt inn i deigen. Dekk med plast og la deigen heve en times tid på et lunt sted.
    Eggekrem:Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljestangen og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Pass på så den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann, rør av og til.
    Ha deigen på et bakebord og del deigen i to. Kjevle ut til en rektangulær leiv, smør på et godt lag med eggekrem og rull deigen sammen til en pølse. Del pølsen i 9-12 biter og legg bitene over i en smurt form. Sett til etterheving i ca. 30 minutter. Resten av deigen kan du for eksempel lage vanlige skolebrød av.
    Stek ved 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Pynt skolebrødkaken med melisglasur og dryss med kokos.