Sliders

Sliders

Sliders er blitt veldig trendy i det siste. Det er små hamburgere som er lettere å spise med hendene.

Oppskrift av: Stian Floer
180 minutter
Grillmat

Ingredienser

8 porsjoner

Sliderbuns

600 g

Dumplingpulver

1.5 ss

tørrgjær

1 ts

natron

3 ss

Melkepulver

6 ss

sukker

2.5 ss

olivenolje

3.5 dl

vann

Burgere

1 ss

salt

16 skiver

ost

4 stk

tomat

1 stk

rødløk

Maiskolber med bearnaisesmør

4 stk

maiskolbe

2 ss

eddik

0.5 dl

hvitvin

150 g

smør

Slik gjør du det:

I denne oppskriften er det beregnet to sliders per person.
Start med sliderbuns, altså hamburgerbrødene. Om du ikke får tak i dumplingmel, kan du bruke vanlig hvetemel. Sørg for at vannet er lunkent. Bland sammen alle ingrediensene unntatt sesamfrø og chiliflak i en eltemaskin i 10 minutter. La deigen heve i halvannen time. Rull ut fine boller på 30 gram og la dem heve 30 minutter. Kjevle ut på ny i nye boller, og legg dem så på et bakepapir og hev i nye 30 minutter. Pensle dem med egg eller olivenolje, og dryss dem med sesamfrø og/eller chiliflak, og stek dem 8 minutter i ovn på 180 grader.
Til selve burgerne kan du bruke vanlig kjøttdeig, eller, enda bedre, du kan be slakteren din kverne opp høyrygg av okse for deg. Gni saltet inn i kjøttdeigen og form små burgere på ca 60 gram. Grill dem på middels varme i tilsammen 10 minutter, og snu dem underveis. Legg bunsene på grillen de siste 2 minuttene med osteskivene. Bruk cheddar eller annen god og smakskraftig ost. Skjær tomatene i skiver og rødløken i tynne skiver hvor du bryter ut ringer. Sett sammen alt til burgere.
Bearnaisesmøret skiller seg fra en vanlig bearnaisesaus ved at det ikke inneholder egg, og er derfor enklere å lage. Ta smøret ut av kjøleskapet slik at det kommer opp mot romtemperatur. Lag en reduksjon ved å koke inn finhakket sjalottløk med eddik og hvitvin til det er omkring 2-3 ss med væske igjen. Du kan nå velge om du vil sile bort løken eller om du vil ha den med deg videre i smøret. Å beholde løken gir litt mer smak og tekstur.
Pisk nå reduksjonen inn i smøret sammen med hakket frisk estragon. Om du bruker tørket estragon, sørg for å bruke bare en fjerdepart av den friske, da den tørkede er kraftigere på smak.
Skjær endene av maiskolbene og del hver kolbe i fire på tvers. Legg dem på grillen til de begynner å få farge og mørke streker, og snu dem underveis. Server kolbene ved siden av sliders med en god klatt bearnaisesmør som smelter over.

Kanskje disse også frister?