Smørgåstårta
Dette er Rachel Khoos tolkning.
Oppskrift av: Rachel Khoo
20 minutter
TapasIngredienser
4 porsjoner
Til å grave laksen
0.5 stk
vann70 g
salt70 g
sukker1 stk
rødbet1 ss
enebær, knusteTil pynt
1 stk
agurk5 g
dill2 ss
lakserogn200 g
rødbeter, syltedePepperrotkrem
3 ts
pepperot, revet300 ml
kremfløte16 skiver
brødSlik gjør du det:
Bland sammen salt, sukker og enerbær med vann i en kjele. Skrell rødbetene og hakk dem grovt. Ha det i kjelen. Kok opp og la sukker og salt løse seg helt opp. La det kjøle seg til romtemperatur og sett det i kjøleskapet.
Skjær laksen i tynne skiver. La dem ligge i laken i fire minutter før du løfter lakseskivene ut og tørker dem med kjøkkenpapir. Sett laksen til side.
Visp kremfløten stiv. Vend inn pepperroten og smak til med litt salt.
Lag sandwichen med fire skiver polabrød av gangen (eller tynne loffskiver). Smør på et tynt lag av pepperrotkremen før du legger på en ny skive brød. Legg fire skiver på toppen av hverandre, hvert med et nytt lag av pepperrotkrem.
Skrell lange strimler av agurken (ikke bruk det ytterste og unngå den innerste delen med frø).
Du trenger åtte strimler. Bruk en melonskje og lag 30-35 små kuler av agurken (Ikke bruk delen med frø her heller).
Smør kremen på sidene (som om det var en kake). Legg agurkstrimlene langs ytterkanten.
Nå legger du på agurkkulene på toppen, langs hele kanten.
Rull sammen lakseskivene og legg dem på toppen.
Legg på skiver av sylta rødbeter (eller noe annet som blir godt og fint). Strø over litt frisk dill.
Servér!