Smuldrepai med frosne blåbær

Smuldrepai med frosne blåbær

Perfekt på en varm sommerdag...

Oppskrift av: Anita Bakker
45 minutter
Bakverk

Ingredienser

Pai

  • 1.5 dl

    hvetemel
  • 0.5 dl

    havregryn
  • 3 ss

    sukker
  • 50 g

    hasselnøtter
  • 100 g

    smør, mykt
  • Fyll

  • 500 g

    blåbær, frosne
  • 0.5 dl

    sukker
  • Slik gjør du det:

    Lag smuldredeien først ved å blande mel, havregryn, sukker og malte eller hakkede hasselnøtter i en bakebolle.
    Smuldre deretter i mykt smør. Dette gjør du fint for hånd.Deigen skal bli tørr og smuldrete.
    Ha de frosne bærene i en ildfast form. Strø over sukkeret.
    Fordel deretter smuldredeigen over bærene.
    Stek paien midt i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min til paien er gylen på toppen. Server gjerne med kesam, rømme eller is til.