Smuldrepai med sesongens frukt og bær
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
Topping
100 g
hvetemel100 g
havregryn100 g
smør3 ss
sukker0.5 krm
saltFrukt
450 g
frukteller bær3 ss
sukker, gjerne bruntSlik gjør du det:
Ha alle ingrediensene til toppingen i en foodprocessor og kjør til det blir finfordelt (som fine brødsmuler). Legg frukt eller bær i en smurt ildfast form eller porsjonsformer og dryss over sukker. Fordel smuldredeigen over og vend litt på formen. Stek på midterste rille ved 200 grader i ca. 30 min. til overflaten er gyllen og sprø. Senk temperaturen og sett på nederste rille hvis overflaten blir mørk. Server med krem, stivpisket rømme, iskrem, vaniljekrem eller mascarponekrem. Tips: Alle typer frukt og bær kan brukes. Frukt som epler og pærer skjæres i små terninger. Smak til med litt revet sitronskall, sitronsaft og eventuelt rosiner. Sukker kan erstattes med honning. Frukt kan gis et kort oppkok i litt vann og sukker før de legges i formen (ca. 450 g epler, 2 ss vann og 2-3 ss sukker). Mascarponekrem Mascarpone er en italiensk kremost. Rør myk mascarponeost med vaniljesukker, litt sitronskall og sitronsaft til den blir glatt. Smak eventuelt til med litt sukker.