Sommerkake med eggekrem og fersken
En herlig og smakfull sommerkake
Kristiane Suzanne Vilslund
120 minutter
KakeIngredienser
8 porsjoner
6 stk
egg180 g
sukker180 g
hvetemel1 ts
bakepulverEggekrem
4 dl
melk1 stk
vaniljestang4 stk
eggeplommer0.5 dl
sukker1 ss
maisennaPynt
3 dl
kremfløte, pisket200 g
bringebær1 stk
fersken200 g
jordbær100 g
blåbærSlik gjør du det:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis
Sikt sammen mel og bakepulver og rør dette forsiktig inn i eggedosisen
Ha røren i en godt smurt form (24 cm)
Stek på nederste rille i ovnen i ca 45 minutter.
Avkjøl sukkerbrødet på rist.
Skrap ut vaniljefrøene til eggekremen. Ha frøene i en kjele sammen med melk, egg, sukker og maizena.
Varm opp under omrøring til kremen tykner, og avkjøl i kaldt vann.
Del kaken i to og dynk den med melk eller fruktjuice.Bland kald eggekrem med litt pisket krem. Fordel halvparten av dette på bunnen og ha over litt friske bær. Ha den andre kakebunnen over og fordel resten av kremen over.Pynt med fersken i båter og bringebær
Server