Sommerkake med eggekrem og fersken

Sommerkake med eggekrem og fersken

En herlig og smakfull sommerkake

Kristiane Suzanne Vilslund
120 minutter
Kake

Ingredienser

8 porsjoner

  • 6 stk

    egg
  • 180 g

    sukker
  • 180 g

    hvetemel
  • 1 ts

    bakepulver
  • Eggekrem

  • 4 dl

    melk
  • 1 stk

    vaniljestang
  • 4 stk

    eggeplommer
  • 0.5 dl

    sukker
  • 1 ss

    maisenna
  • Pynt

  • 3 dl

    kremfløte, pisket
  • 200 g

    bringebær
  • 1 stk

    fersken
  • 200 g

    jordbær
  • 100 g

    blåbær
  • Slik gjør du det:

    Pisk egg og sukker til stiv eggedosis
    Sikt sammen mel og bakepulver og rør dette forsiktig inn i eggedosisen
    Ha røren i en godt smurt form (24 cm)
    Stek på nederste rille i ovnen i ca 45 minutter.
    Avkjøl sukkerbrødet på rist.
    Skrap ut vaniljefrøene til eggekremen. Ha frøene i en kjele sammen med melk, egg, sukker og maizena.
    Varm opp under omrøring til kremen tykner, og avkjøl i kaldt vann.
    Del kaken i to og dynk den med melk eller fruktjuice.Bland kald eggekrem med litt pisket krem. Fordel halvparten av dette på bunnen og ha over litt friske bær. Ha den andre kakebunnen over og fordel resten av kremen over.Pynt med fersken i båter og bringebær
    Server