Sommerlig iskake med jordbær og Daim
Hva passer vel bedre å lage på sommeren enn en deilig iskake? Denne er basert på hjemmelaget jordbæriskrem. Daim gir herlig smak av sjokolade og karamell.
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Bunn
6 stk
Digestive3 stk
daim75 g
smørJordbæris
500 g
jordbær150 g
melis4 stk
eggeplommer1 stk
vaniljestang5 dl
kremfløtePynt
1 stk
daim3 stk
jordbærSlik gjør du det:
Ha kjeks og sjokolade i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til blandingen blir smulete. Bland med smeltet smør.
Trykk massen ut i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett i kjøleskapet.
Mos jordbærene (dette gjøres raskt med stavmikser). Pisk eggeplommene og melis luftig. Bland i jordbærmosen. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Tilsett. Pisk kremfløten til stiv og vend i til slutt.
Hell ismassen i formen og sett i fryseren i 4-5 timer eller over natten.
Ta kaken ut av formen 30 min før servering. Dra bakepapiret av den frosne kaken og sett den på et passende kakefat. Pynt med hakket Daim og eventuelt noen jordbær.