Sommerlig iskake med jordbær og Daim

Sommerlig iskake med jordbær og Daim

Hva passer vel bedre å lage på sommeren enn en deilig iskake? Denne er basert på hjemmelaget jordbæriskrem. Daim gir herlig smak av sjokolade og karamell.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Bunn

6 stk

Digestive

3 stk

daim

75 g

smør

Jordbæris

500 g

jordbær

150 g

melis

Pynt

1 stk

daim

3 stk

jordbær

Slik gjør du det:

Ha kjeks og sjokolade i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til blandingen blir smulete. Bland med smeltet smør.
Trykk massen ut i bunnen på en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett i kjøleskapet.
Mos jordbærene (dette gjøres raskt med stavmikser). Pisk eggeplommene og melis luftig. Bland i jordbærmosen. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Tilsett. Pisk kremfløten til stiv og vend i til slutt.
Hell ismassen i formen og sett i fryseren i 4-5 timer eller over natten.
Ta kaken ut av formen 30 min før servering. Dra bakepapiret av den frosne kaken og sett den på et passende kakefat. Pynt med hakket Daim og eventuelt noen jordbær.