Sopp-pai med kantareller

Sopp-pai med kantareller

Christopher Sjuve
120 minutter
Form og pai

Ingredienser

4 porsjoner

Bunn:

  • 150 g

    smør
  • 3 dl

    hvetemel
  • 0.5 ts

    salt
  • 1 ss

    vann
  • Fyll:

  • 100 g

    kantareller, eller annen renset sopp
  • 1 stk

    løk
  • 3 stk

    egg
  • 2 dl

    melk
  • 1 dl

    kremfløte
  • 3 dl

    hvitost, revet
  • 1 ts

    salt
  • 0.5 ts

    pepper
  • Slik gjør du det:

    Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time. Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform. Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter. Stek soppen gyllen i biter (etter sammenkoking). Stek løken også gyllen, legg de to ingrediensene i det ferdig stekte paiskallet Pisk sammen egg, fløte, melk og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet. Stek paien ved 200 grader på nederste ribbe i 30-35 minutter.

    Kanskje disse også frister?