Spatzle

Spatzle

Her er oppskriften på en artig rett. Den heter spatzle og kan lages av det du antakelig har i kjøleskapet.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Del løkene i fire.
Legg hvitløkfedd og løk med skallet ned i en ildfast form. Bak i ovnen i 30 minutter til de er myke og begynner å bli gylne.
Skrell sjalottløken og den i fire. Ha sjalottløk, hvitløk, persille, egg og smør i en kjøkkenmaskin. Kjør til en jevn blanding.
Ha det i en bolle og vend inn melet. Kok opp en kjele med vann og litt salt.
Bruk en sikt med store hull. Ha den over kjelen med kokende vann. Press blandingen gjennom hullene ved hjelp av en slikkepott slik at det drypper ned i vannet.
Den er ferdig når den stiger til overflaten - det tar bare et par minutter.
Sil av.
Ta løken ut av ovnen. Skrell av skallet.
Ha litt smør og de hakkede urtene i en stekepanne på svak varme. Legg i løkbitene. Snipp av hvitløken i tuppen og klem innholdet ut i stekepannen.
Når smøret begynner å bli brunt, fjern det fra varmen og ha i spatzle. Rør godt og server med revet parmesan.