Stekt ostekake
Stekte ostekaker er de beste! Friske blåbær er godt følge.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
150 g
havrekjeks0.5 ts
ingefær, malt80 g
smør, smeltetFyll
300 g
kremost naturell300 g
ricotta250 g
sukker1 ts
vaniljesukker1.5 ss
maisenna3 stk
egg1.5 dl
rømmeKrem
3 dl
creme fraiche2 ss
melisPynt
Slik gjør du det:
Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør og ingefær. Dekk bunnen i en kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir. Fordel kjeksen over bunnen og klem godt ned til en jevn kakebunn.
Pisk kremost, ricotta, sukker, vaniljesukker, maisenna og sitronsaft og -skall til en jevn blanding. Pisk inn ett og ett egg om gangen og bland inn rømmen til slutt. Hell osteblandingen over kjeksbunnen.
Stek midt i ovn ved 150 grader i ca. 1 time. Kaken er ferdig stekt når den er gyllen på toppen men fortsatt "disser" litt når du beveger den. Skru av ovnen og la kaken stå i ovnen i 1 time med lukket dør. Ta kaken ut og avkjøl i formen, sett kjølig natten over.
Pisk sammen creme fraiche og melis og fordel over kaken ved servering. Pynt med blåbær.
TIPS: Ricotta kan byttes ut med kesam.