Stjerneanisglasert kamskjell med marinert skorsonnerot og tomatvinaigrette
Oppskrift av: Mikael Forselius
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Kamskjell
4 stk
kamskjell, rensede50 g
demerara sukker2 ss
hvitvin svineger1 dl
vann4 stk
stjerneanis, hel25 g
smør, usaltetSkorsonnerot
4 ss
melk1 stk
skorsonnerot (svartrot)1 stk
sitron, skal + saft0.5 dl
olivenolje, extra virginTomatvinegrette
3 stk
plommetomat1 ss
hvitvin svineger0.5 fedd
finhakket hvitløkSlik gjør du det:
Kamskjell Kok sammen sukker, hvitvinsvineger, stjerneanis og vann - mariner kamskjell i minimum 6 timer, stek kamskjell i godt brynt smør på en side. Tilsett smøret i marinaden og miks godt sammen, pensle kamskjell og stek i ovnen på sterk overvarme med 225 grader i 2 - 3 minutter. Skorsonnerot Skrell roten under rennende kaldt vann, og legg den i litt melk med sitronsaft så den ikke blir svart. Skives tynt, helst på skjæremaskin, blancher den i kokende vann, og legg den i isvann så den kjølner hurtig. Miks sammen olivenolje og sitronskall/saft samt smak til med salt, sukker, gressløk og persille. Mariner skorsonneroten 10 - 15 minutter, og anrett som en carpaccio på en tallerken. Tomatvinegrette Blancher og skrell plommetomaten, skjær tomatkjøttet i små terninger og press saften av tomaten gjennom en sil. Miks tomatkjøtt og saft sammen med hvitløken og olivenoljen, og smak til med vineger, salt, sitronsaft og kvernet brent sortpepper.