Stjernedrysset sjokolademousse
Christopher Sjuve
45 minutter
DessertIngredienser
6 porsjoner
6 stk
eggeplomme1.5 dl
melis300 g
kokesjokolade, lys0.75 dl
kaffe, sterk4.5 dl
kremfløte6 stk
eggehvite6 ss
likør, evt. juicePynt
6 stk
physalis100 g
hvit sjokolade100 g
kokesjokolade, lys3 bl
bladsølvSlik gjør du det:
Lag sjokoladepynten først: Bre et tynt lag med smeltet sjokolade utover en plate og la det stivne. Bruk en stekespade eller kniv og lag sjokoladekrøller til pynt. Brekk sjokoladen til moussen i biter og smelt i vannbad eller mikroovn. Pisk fløten stiv. Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Tilsett sjokolade smeltet i kaffe. Rør forsiktig inn pisket kremfløte og eggehviter, som er stivpisket med en knivsodd salt. Anrett moussen i høye stettglass og pynt med sjokoladekrøller, physalis og litt bladsølv. Avkjøl minst 2 timer før servering.