Strandsnegler i hvitløksmør
Oppskrift av: Anders Jahrmann
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
2 porsjoner
Slik gjør du det:
Strandsneglene skyller du med makt i en kjele med sjøvann. Gni dem sammen i hendene slik at de skrubber hverandre rene. Det sitter en del rusk på sneglehusene, så bruk et par minutter på det. Smøret rører du mykt med en skje, før du har i sitronsaft, salt, pepper og hvitløk. Legg 100 gram snegler på et trippelbrettet aluminiumsflak. Legg smøret over og brett sammen slik at bretten kommer oppå pakka. Da renner ikke smøret ut. Pakka legger du på grillen eller bålet i 5-7 minutter. Du kan høre det koke inni pakka hvis du legger øret inntil (pass håret). Sneglen trekker seg inn i huset når den er kokt og kan være vrien å få tak i, bruk derfor en mellomstor sikkerhetsnål eller en stiv nål til å fiske tak i delikatessen. Det er bare muskelen man spiser, så la den brune spiralen i enden av sneglen bli krabbemat. Spis dette mens det er varmt med en porsjon tålmodighet og en øl. For å spise seg mett på strandsnegler må man vel ha ca. 2 kg hver, så dette er først og fremst en morsom greie med en flott og søtlig smak. Oppskriften er hentet fra boken "Mat ombord" av Anders Jahrmann.