
Sukkerfri eplemuffins med hasselnøtt-strøssel
Nydelige, saftige muffins uten sukker!
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
100 g
smør40 stk
Sukrin Gold30 g
Fibersirup Gold2 stk
Egg, store90 g
hvetemel0.5 ts
bakepulver1 ts
kanel1 ts
Vaniljepulver0.25 ts
salt1.5 ts
Vaniljeekstrakt2 stk
medium store epler, gjerne økologiskeHasselnøtt-strøssel:
50 g
hasselnøtter70 g
hvetemel2 ss
havregryn50 g
smør, kaldt25 g
Fibersirup Gold0.5 ts
Vaniljeekstrakt0.5 ts
kanel1 klype
saltSlik gjør du det:
Hasselnøtt-strøssel
Grovhakk nøttene, sett til side.
Ha hvetemel, havregryn, og salt i en medium stor bolle.
Del det kalde smøret i kuber og smuldre sammen med melblandingen.
Tilsett fibersirup og vanilje, og rør godt.
Rør til slutt inn nøttene, og sett blandingen i kjøleskapet mens du lager muffinsrøren.
Muffinsrøre
Sikt sammen hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljepulver. Sett til side.
Pisk sammen romtemperert smør, sukrin gold og fibersirup.
Pisk inn ett og ett egg. Røren vil kunne bli noe kornete.
Pisk inn vaniljeekstrakt.
Ha i melblandingen litt og litt, og rør godt til en jevn deig.
Grovhakk eplene og vend dem i deigen med en slikkepott.
Fordel 2 ss røre i hvert muffinspapir og smuldre over streusselet. Du kan også bruke en cookie scooper og ta en scoop i hver form.
Stek på 180 grader, i 20-25 minutter minutter, til muffinsene er gylne utenpå og fyllet er fast. Du kan sjekke om muffinsene er faste ved å stikke en tynn trepinne i midten av muffinsen. Om den kommer ut uten røre er de ferdige.