Sukkerfri eplemuffins med hasselnøtt-strøssel

Sukkerfri eplemuffins med hasselnøtt-strøssel

Nydelige, saftige muffins uten sukker!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

  • 100 g

    smør
  • 40 stk

    Sukrin Gold
  • 30 g

    Fibersirup Gold
  • 2 stk

    Egg, store
  • 90 g

    hvetemel
  • 0.5 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    kanel
  • 1 ts

    Vaniljepulver
  • 0.25 ts

    salt
  • 1.5 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 2 stk

    medium store epler, gjerne økologiske
  • Hasselnøtt-strøssel:

  • 50 g

    hasselnøtter
  • 70 g

    hvetemel
  • 2 ss

    havregryn
  • 50 g

    smør, kaldt
  • 25 g

    Fibersirup Gold
  • 0.5 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 0.5 ts

    kanel
  • 1 klype

    salt
  • Slik gjør du det:

    Hasselnøtt-strøssel

    Grovhakk nøttene, sett til side.
    Ha hvetemel, havregryn, og salt i en medium stor bolle.
    Del det kalde smøret i kuber og smuldre sammen med melblandingen.
    Tilsett fibersirup og vanilje, og rør godt.
    Rør til slutt inn nøttene, og sett blandingen i kjøleskapet mens du lager muffinsrøren.

    Muffinsrøre

    Sikt sammen hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljepulver. Sett til side.
    Pisk sammen romtemperert smør, sukrin gold og fibersirup.
    Pisk inn ett og ett egg. Røren vil kunne bli noe kornete.
    Pisk inn vaniljeekstrakt.
    Ha i melblandingen litt og litt, og rør godt til en jevn deig.
    Grovhakk eplene og vend dem i deigen med en slikkepott.
    Fordel 2 ss røre i hvert muffinspapir og smuldre over streusselet. Du kan også bruke en cookie scooper og ta en scoop i hver form.
    Stek på 180 grader, i 20-25 minutter minutter, til muffinsene er gylne utenpå og fyllet er fast. Du kan sjekke om muffinsene er faste ved å stikke en tynn trepinne i midten av muffinsen. Om den kommer ut uten røre er de ferdige.