Suksess-hasselnøttskjeks

Suksess-hasselnøttskjeks

Prøv disse makronene inspirert av Sarah-Bernhardt.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Hasselnøttmakroner

  • 400 g

    hasselnøtter
  • 165 g

    sukker
  • 185 g

    Flytende glukose
  • 100 g

    Eggehviter (ca 3 stk)
  • 0.3 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • Eggekrem

  • 6 stk

    eggeplommer
  • 1.5 dl

    kremfløte
  • 180 g

    sukker
  • 1 stk

    vaniljestang
  • 200 g

    Kaldt meierismør
  • Slik gjør du det:

    Fremgangsmåte hasselnøttmakroner
    Mal hasselnøtter i en kvern eller i foodprocessor.
    Bland hasselnøttersammen med sukker, flytende glukose, eggehvite og vanilje.
    Rør raskt sammen til du får en jevn deig.
    Fordel deigen jevnt til ca. 24store kjeks på bakepapir. Bruk ca 1 liten iskremskje til hvert kjeks.
    Dryss hvert kjeksmed melis. Trykk det flatt med underkanten av en kopp.
    Stek kakene midt I oven ved 160C° I 20 min, avkjøl kakene på platen.
    Fremgangsmåteeggekrem
    Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vanilje i en liten kjele.
    Kok opp under stadig omrøring.
    Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur.
    Pisk så inn kald smør i små klatter med en stål visp til du for en fluffy krem.
    Sarah Bernhardt med gul eggekrem
    Smør gulkremmellom kjeksene, eller bruk en plastpose og en wilton 1 M tipp til å fylle kjeksene. 
    Smelt sjokolade sammen med kokosolje. Dypp halve kjeksen i smeltet sjokolade.
    Det er viktig at kakene er frosne ca. 30 minuter for de dyppes i den smeltede sjokoladen.