Suksess-hasselnøttskjeks
Prøv disse makronene inspirert av Sarah-Bernhardt.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Hasselnøttmakroner
400 g
hasselnøtter165 g
sukker185 g
Flytende glukose100 g
Eggehviter (ca 3 stk)0.3 ts
bakepulver1 ts
vaniljesukkerEggekrem
6 stk
eggeplommer1.5 dl
kremfløte180 g
sukker1 stk
vaniljestang200 g
Kaldt meierismørSlik gjør du det:
Fremgangsmåte hasselnøttmakroner
Mal hasselnøtter i en kvern eller i foodprocessor.
Bland hasselnøttersammen med sukker, flytende glukose, eggehvite og vanilje.
Rør raskt sammen til du får en jevn deig.
Fordel deigen jevnt til ca. 24store kjeks på bakepapir. Bruk ca 1 liten iskremskje til hvert kjeks.
Dryss hvert kjeksmed melis. Trykk det flatt med underkanten av en kopp.
Stek kakene midt I oven ved 160C° I 20 min, avkjøl kakene på platen.
Fremgangsmåteeggekrem
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vanilje i en liten kjele.
Kok opp under stadig omrøring.
Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur.
Pisk så inn kald smør i små klatter med en stål visp til du for en fluffy krem.
Sarah Bernhardt med gul eggekrem
Smør gulkremmellom kjeksene, eller bruk en plastpose og en wilton 1 M tipp til å fylle kjeksene.
Smelt sjokolade sammen med kokosolje. Dypp halve kjeksen i smeltet sjokolade.
Det er viktig at kakene er frosne ca. 30 minuter for de dyppes i den smeltede sjokoladen.