Suksessterte
Nydelig suksessterte du garantert får til.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
120 minutter
Ingredienser
Tertebunn:
6 stk
eggehvite300 g
melis375 g
mandler1 ts
sitron, presset1 ss
VaniljeekstraktEggekrem:
6 stk
eggeplommer1.5 dl
kremfløte180 g
sukker1 stk
vaniljestang200 g
meierismørPynt:
100 g
sjokolade, revetSlik gjør du det:
Separér eggene slik at hviter og plommer er hver for seg.
Spar eggeplommene til kremen.
Pisk eggehvitene, tilsett sitronjuice i begynnelsen.
Tilsett melis litt etter litt, fortsett å piske til røra blir seig og blank.
Tilsett vaniljeekstrakt.
Pisk helt til du får en hvit og fluffy marengs.
Rør grovmalte mandler godt inn i røra.
Ha kakerøren over i en rund bakeform (26 eller 28 cm).
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.
Avkjøles.
Etter steking presser jeg kaken litt ned slik at den blir rett på toppen.
Kremen: ha eggeplommer, krem, sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Sett kjelen på lav varme og visp til blandingen tykner.
Ta kjelen av platen og sett den i et kaldt vannbad.
Når kremen er avkjølt helles den i mikserbollen, start mikseren.
Tilsett smøret litt og litt. miks det i cirka 3-4 minutter til det er fluffy og fint.
Bre eggekremen over mandelbunnen.
Hakk litt sjokolade og dryss det over toppen.
Sett det hele kaldt i minst en time for du serverer kaken.