Svenske sjokoladekuler
Sett tenna i disse deilige sjokoladekulene rullet i kokos eller kakepynt av sjokolade.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Sjokoladekuler
255 g
havregryn200 g
smør80 g
sukker60 g
kakao180 g
Glukose eller hvit syrup1 ss
kaffepulver2 ts
Vanilla bean paste eller 1 ts vaniljeekstraktPynt
100 g
kokos100 g
perlesukker100 g
Kakepynt av sjokoladeSlik gjør du det:
Pisk smør, sukker og glukose luftig.
Tilsett resterende ingredienser og blandt det godt sammen.
Form små kuler av deigen med hendene det er lurt å fukte hendene med vann jevnlig når du skal forme kulene med hendene for at havregryns massen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.
Rull kuleneforsiktig i kokosen, sukker perle eller i sjokolade kakepynt.
Oppbevares i kjøleskapet i noen timer for du nytter disse.
*Glukose får du kjøpt i velassorterte dagligvare.
*Jeg bruker NESCAFÈ Espressopulver i disse sjokolade kuler, men bruk hvilke merke du liker best.