Tapas
Småretter fra Spania, anrettet på fat og små skåler, slik at hver og en kan «plukke» det man har lyst på. Godt brød smaker godt til.
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
400 g
spekematTapenade:
100 g
stenfrie sorteoliven1 fedd
hvitløk0.75 dl
olivenolje3 ss
hakketpersilleBrød med tomat og basilikum:
2 fedd
hvitløk3 fedd
hvitløk5 ss
olivenoljeOmelett:
4 stk
poteter1 stk
løk0.25 dl
olje6 stk
egg4 ss
vannSlik gjør du det:
Hell laken av oliven og legg oliven i en marinade med olivenolje, hvitløk, grovmalt pepper, ev. urtekrydder og litt vineddik. La stå og trekke smak et par timer før servering. Del ost i terninger og legg i en marinade med olivenolje, paprika og friske urter feks oregano. Tapenade (olivenpure): Legg alle ingrediensen i en hurtigmikser og kjør til en grov mos. Eller finhakk oliven, ansjos, hvitløk og persille og bland sammen med olivenolje. Tapenade holder seg i kjøleskap i et glass med lokk i ca. 1 uke. Brød med tomat og basilikum: Vend brødskiver i olivenolje, legg på et bakepapirkledt stekebrett og stek gylne i stekeovn ved 225 ºC. eller rist i brødrister og pensle med olivenolje etter at brødet er ristet. Gni de varme brødskivene med hvitløk. Dette kan gjøres i god tid før servering. Finhakk de flådde tomatene, hvitløk og basilikum. Bland sammen og vend inn olje og smak til med salt og pepper. Legg tomatsalaten på brødskivene og server feks med tynne skiver spekeskinke. Omlett: Skrubb/skrell poteter med tykt skall og del i skiver. Finhakk løken. Stek poteter og løk myke og gyllene i olje. Dryss over salt. Pisk sammen egg og vann og hell over. La omletten stivne ved svak varme, dryss over grovmalt pepper og ev litt timian. Når omletten har stivnet, snu den med hjelp av et lokk. Poteter i tomatsaus: Skrubb/skrell poteter med tykt skall og del i terninger. Stek i olje. Bland sammen resten av ingrediensene hell over og kok til potetene er møre. Smak til med salt og krydder. Server nylaget