Tarte tatin med fennikel og rødløk
Dette er en flott måte å servere grønnsaker på. Den kan spises som en hovedrett eller som tilbehør til kjøtt og fisk.
Oppskrift av: Michel Roux
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
250 g
butterdeig2 stk
rødløk3 stk
fennikel1 stk
rød chili1 ss
balsamicoeddik60 g
sukker2 stilk
timian50 g
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Kjevle ut butterdeigen. Skjær ut en sirkel (bruk gjerne en tallerken) som er stor nok til stekepannen du skal bruke (stekepannen skal settes i ovnen senere). Den bør være omtrent 20 cm i diameter. Sett deigen i kjøleskapet.
Forvarm ovnen til 200 grader. Skrell løken og skjær den i tykke skiver. Fjern de trevlete delene på fennikelen og skjær den i seks biter.
Fjern stilken på chilien og del den i to på langs.
Legg alle grønnsakene i en ildfast form. Legg løken flatt ned og ha resten på toppen. Ha over litt olivenolje, balsamico eddik, knuste korianderfrø, salt og pepper.
Bak dem i ovnen i 15-20 minutter, vend dem et par ganger underveis, men behold løkbitene hele.
Bruk en stekepanne som tåler å settes i ovnen. Varm opp sukker med tre spiseskjeer vann i stekepannen til det smelter og blir gyllent. Ikke rør i stekepannen.
Ha grønnsakene i stekepannen og press dem ned. Dryss over timian og parmesan.
Dekk nå stekepannen med butterdeigen. Klem inn langs kanten. Prikk butterdeigen forsiktig med en gaffel. Bak i 25-30 minutter eller til butterdeigen er gyllen og stekt. La det kjøle ned i minst fem minutter. Ta fatet du skal servere på og legg det opp ned på stekepannen og snu raskt rundt. (Slik at grønnsakene kommer opp).