Tigerreker med svart pepper og stekt ris
Oppskrift av: Lars Barmen
30 minutter
GryterettIngredienser
6 porsjoner
18 stk
tigerreker (scampi)20 stk
svart helpepper1 fedd
hvitløk2 ss
soyaolje1 stk
koktgulrot2 stk
vårløk100 g
grønne erter100 g
bønnespirer2 stk
egg300 g
ris, kokt2 ss
soyasaus0.5 ts
sesamolje0.5 stk
purreSlik gjør du det:
Denne oppskriften er laget av Lars Barmen, norsk stjerne-kokk, også kjent fra tv-programmet Barmeny. Stek først pepperkornene i tørr stekepanne på sterk varme til de begynner å ryke. Ha pepperen i en morter og grovknus den. Rens tigerrekene. Skjær et tynt snitt langs ryggen på rekene og fjern den mørke strengen. Krydre rekene med pepperen og stek dem raskt i halve av soyaoljen. Det er viktig å bruke sterk varme og kort steketid. 15 sekunder på hver side er nok. Sett rekene til side. Finhakk hvitløken og la den surre gyllen i resten av soyaoljen i en stekepanne. Tilsett kokt gulrot i små terninger, finsnittet vårløk, erter og bønnespirer og la det steke i ca. 3 minutter, til alt er blankt. Visp eggene sammen og rør dem i. Stek blandingen under omrøring i noen sekunder og tilsett så risen. Snu og vend på risen til den er godt gjennomvarm. Smak til med soyasaus og sesamolje. Fordel risen i en kopp eller lignende til hver porsjon, og snu dem på tallerkener. Anrett rekene rundt. Dryss litt finsnittet vårløk over risen. Ved å frese svart pepper i helt tørr stekepanne får du fram søtsmaken i pepperen. Pepperen blir mindre sterk, men søtere.