Tigerreker med svart pepper og stekt ris

Tigerreker med svart pepper og stekt ris

Oppskrift av: Lars Barmen
30 minutter
Gryterett

Ingredienser

6 porsjoner

Slik gjør du det:

Denne oppskriften er laget av Lars Barmen, norsk stjerne-kokk, også kjent fra tv-programmet Barmeny. Stek først pepperkornene i tørr stekepanne på sterk varme til de begynner å ryke. Ha pepperen i en morter og grovknus den. Rens tigerrekene. Skjær et tynt snitt langs ryggen på rekene og fjern den mørke strengen. Krydre rekene med pepperen og stek dem raskt i halve av soyaoljen. Det er viktig å bruke sterk varme og kort steketid. 15 sekunder på hver side er nok. Sett rekene til side. Finhakk hvitløken og la den surre gyllen i resten av soyaoljen i en stekepanne. Tilsett kokt gulrot i små terninger, finsnittet vårløk, erter og bønnespirer og la det steke i ca. 3 minutter, til alt er blankt. Visp eggene sammen og rør dem i. Stek blandingen under omrøring i noen sekunder og tilsett så risen. Snu og vend på risen til den er godt gjennomvarm. Smak til med soyasaus og sesamolje. Fordel risen i en kopp eller lignende til hver porsjon, og snu dem på tallerkener. Anrett rekene rundt. Dryss litt finsnittet vårløk over risen. Ved å frese svart pepper i helt tørr stekepanne får du fram søtsmaken i pepperen. Pepperen blir mindre sterk, men søtere.

Kanskje disse også frister?