Tilslørte Julepiker

Tilslørte Julepiker

Hva med en deilig julevariant av tilslørte bondepiker? Med deilig mascarponekrem, multer og pepperkake. Den falt godt i smak her hjemme;)

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

  • 3 dl

    fløte
  • 250 g

    mascarpone
  • 2 ss

    melis
  • 0.5 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 100 g

    finknust pepperkaker
  • 1 gl

    multesyltetøy
  • Slik gjør du det:

    Pisk opp mascarponen sammen med ekstrakten og melisen til en luftig krem.
    Pisk så opp fløten. Ikke for stiv. Da den skal vendes i mascarponen.
    Ta litt av kremen å vend den i mascarponen. Ha så resten av kremen i å vend dette forsiktig i mascarponen.
    Ta frem noen fine dessertskåler eller glass.
    Begynn med å ha syltetøy i bunnen. Så kjeks og deretter krem. Gjør det samme en omgang til. Jeg synds det er lettere å ha i kremen med å ha den i en sprøytepose. Og sprøyte kremen i glasset/skålen.
    Da er de klare til å serveres.