Tilslørte Julepiker
Hva med en deilig julevariant av tilslørte bondepiker? Med deilig mascarponekrem, multer og pepperkake. Den falt godt i smak her hjemme;)
Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen
Ingredienser
3 dl
fløte250 g
mascarpone2 ss
melis0.5 ts
Vaniljeekstrakt100 g
finknust pepperkaker1 gl
multesyltetøySlik gjør du det:
Pisk opp mascarponen sammen med ekstrakten og melisen til en luftig krem.
Pisk så opp fløten. Ikke for stiv. Da den skal vendes i mascarponen.
Ta litt av kremen å vend den i mascarponen. Ha så resten av kremen i å vend dette forsiktig i mascarponen.
Ta frem noen fine dessertskåler eller glass.
Begynn med å ha syltetøy i bunnen. Så kjeks og deretter krem. Gjør det samme en omgang til. Jeg synds det er lettere å ha i kremen med å ha den i en sprøytepose. Og sprøyte kremen i glasset/skålen.
Da er de klare til å serveres.