Tiramisu Logtenberg
Oppskrift av: Michael J. Logtenberg
1440 minutter
DessertIngredienser
500 g
mascarpone350 g
sukker3 stk
egg3 stk
eggeplomme0.33 l
kremfløte4 cl
amarettolikør4 cl
jamaicarom5 stk
gelatinplate5 dl
espresso400 g
fingerkjeks (savoiardi)2 ts
ektekakaoSlik gjør du det:
Kok opp espressoen først og la den avkjøles helt. Pisk egg og sukker i en bolle til sukkeret er oppløst. Vend i lunken mascarpone og vispet kremfløte. Tilsett kremen amaretto og rom. Gelantinplatene løses opp i vannbad og blandes i til slutt. La kremen avkjøle i ca. 15 min. Bruk en middels stor (ca. 20x25 cm) og firkantet bakke med ca. 5 cm høye vegger. Smør et tynt lag av kremen i bunnen av formen så ikke kaken setter seg fast. Kjeksene dyppes i espresso og legges lagvis med kremen i tre lag (siste laget er krem). Sett tiramisuen i kjøleskapet i minst 8 timer for at smaken skal trekke inn i kjeksen. Kakaopulver siktes over kaken like før servering.