Tiramisu på Mois vis

Tiramisu på Mois vis

Oppskrift av: Trond Moi
45 minutter
Dessert

Ingredienser

10 porsjoner

Sukkerbrød til bunn

5 stk

egg

1 kopp

sukker

1 kopp

mel

Tiramisumasse

1 dl

vann

2.5 dl

sukker

6 stk

egg

4 cl

cognac

0.5 dl

sitronsaft

1 kopp

espresso

3 pl

gelatin

Slik gjør du det:

Dette er en italiensk klassiker som aldri går av moten. 1. Sukkerbrød: Stivpisk egg og sukker i 10 minutter. Vend inn mel og bakepulver. 2. Bre dette utover i et 2 cm tykt lag på en stekeplate dekket med smurt bakepapir. Stek ved 200 °C i ca. 6 minutter til det er gyllenbrunt. Avkjøl. 3. Tiramisumasse: La vann og sukker fosskoke i 2-3 minutter. Stivpisk eggeplommene og eggehvitene hver for seg. 4. Rør mascarponen sammen med cognac, sitronsaft og espresso. Smelt gelatinen og bland inn den også. 5. Bland ostemassen med eggeplommer og eggehvite. 6. Legg sukkerbrødbunnen i en suppetallerken, og dynk med melk og espresso. Fyll på med tiramisumasse til kanten av tallerkenen og glatt ut. Settes kaldt. Dryss kakao over ved servering. Pynt gjerne med bær eller sjokolade og hjemmelaget kjeks.