
Tiramisu på Mois vis
Oppskrift av: Trond Moi
45 minutter
DessertIngredienser
10 porsjoner
Sukkerbrød til bunn
5 stk
egg1 kopp
sukker1 kopp
mel1 ss
bakepulverTiramisumasse
1 dl
vann2.5 dl
sukker6 stk
egg750 g
mascarponeeller annen kremost4 cl
cognac0.5 dl
sitronsaft1 kopp
espresso3 pl
gelatinSlik gjør du det:
Dette er en italiensk klassiker som aldri går av moten. 1. Sukkerbrød: Stivpisk egg og sukker i 10 minutter. Vend inn mel og bakepulver. 2. Bre dette utover i et 2 cm tykt lag på en stekeplate dekket med smurt bakepapir. Stek ved 200 °C i ca. 6 minutter til det er gyllenbrunt. Avkjøl. 3. Tiramisumasse: La vann og sukker fosskoke i 2-3 minutter. Stivpisk eggeplommene og eggehvitene hver for seg. 4. Rør mascarponen sammen med cognac, sitronsaft og espresso. Smelt gelatinen og bland inn den også. 5. Bland ostemassen med eggeplommer og eggehvite. 6. Legg sukkerbrødbunnen i en suppetallerken, og dynk med melk og espresso. Fyll på med tiramisumasse til kanten av tallerkenen og glatt ut. Settes kaldt. Dryss kakao over ved servering. Pynt gjerne med bær eller sjokolade og hjemmelaget kjeks.