Tiramisu
Her får du en deilig oppskrift på den italienske klassikeren!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
160 g
eggeplomme60 ml
vann240 g
sukker160 ml
Pisket kremfløte500 g
mascarpone2 stk
Vaniljestenger150 ml
espresso1 pk
Ladyfinger-kjeksSlik gjør du det:
Begynn med å knuse en pakke med ladyfingers eller lag mine Vanilla wafers-kjeks og knus dem i små biter.
Lag 150 ml espressokaffe.
Hell espresso over kjeksbitene og sett til siden.
Ha sukker og vann i en kjele og kok opp til det er cirka 112-114 grader.
Finn frem en ren mikserbolle og hell 160 g eggeplomme (ca. 6 store egg) og tilsettfrø fra 2 vaniljestenger.
Miks dette fluffy.
Når sukkervannet har nådd riktig temperatur, hell det i eggedosisblandingen.
Hell forsiktig i litt om gangen.
Miks videre til du kan skrive "O" med eggedosisen.
Ta frem deilig mascarponeost, og bland den med eggedosisen, litt om gangen.
Tilsett pisket kremfløte og vend den forsiktig inn.
Jeg brukersmå krukker/glass til å ha kaken i.
Fyll 1/3 del med kjeksen som jeg dynket med kaffe, og fyll resten med den deilige kremen. Bruk en spatula/stekespade og lag toppen glatt.
Sett det hele kaldt i minst 1-2 timer for å oppnå best mulig smak.
Dryss over kakaopulver.