Tiramisu
Her får du en nydelig oppskrift på den italienske klassikeren.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
3 stk
eggeplommer3 ss
sukker250 g
mascarpone3 stk
Eggehviter0.25 ts
salt20 stk
fingerkjeks3 dl
kald espressokaffe2 ss
konjakk4 ss
Revet sjokoladeSlik gjør du det:
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt. Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene med ostekremen.
Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål med kanter eller en fin glassform. Dypp fingerkjeksene i kaffen som er blandet med konjakk og legg dem på kremen. Pass på at de ikke blir for bløte.
Legg et nytt lag med krem/kjeks oppå ov avslutt med et lag krem. Dryss over revet sjokolade på toppen og avkjøl ca. 1 time før servering.