Tiramisu

Tiramisu

Her får du en nydelig oppskrift på den italienske klassikeren.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

3 ss

sukker

3 stk

Eggehviter

0.25 ts

salt

20 stk

fingerkjeks

3 dl

kald espressokaffe

2 ss

konjakk

4 ss

Revet sjokolade

Slik gjør du det:

Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt. Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene med ostekremen.
Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål med kanter eller en fin glassform. Dypp fingerkjeksene i kaffen som er blandet med konjakk og legg dem på kremen. Pass på at de ikke blir for bløte.
Legg et nytt lag med krem/kjeks oppå ov avslutt med et lag krem. Dryss over revet sjokolade på toppen og avkjøl ca. 1 time før servering.