Tiramisu

Tiramisu

Her får du en nydelig oppskrift på den italienske klassikeren.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 3 stk

    eggeplommer
  • 3 ss

    sukker
  • 250 g

    mascarpone
  • 3 stk

    Eggehviter
  • 0.25 ts

    salt
  • 20 stk

    fingerkjeks
  • 3 dl

    kald espressokaffe
  • 2 ss

    konjakk
  • 4 ss

    Revet sjokolade
  • Slik gjør du det:

    Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt. Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene med ostekremen.
    Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål med kanter eller en fin glassform. Dypp fingerkjeksene i kaffen som er blandet med konjakk og legg dem på kremen. Pass på at de ikke blir for bløte.
    Legg et nytt lag med krem/kjeks oppå ov avslutt med et lag krem. Dryss over revet sjokolade på toppen og avkjøl ca. 1 time før servering.