Tiramisu
Italiensk dessert med luftig mascarponekrem, ladyfingers og kakao.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Tiramisu
25 stk
LadyfingersEspressoblanding
1.5 dl
Kald espresso, sterkMascarpone eggeblanding (anbefaler dobbel porsjon)
4 ss
vann240 g
sukker160 g
eggeplommer (store egg)0.5 stk
Vaniljestang eller 1-2 ts vanilla bean paste500 g
mascarpone150 ml
kremfløteSlik gjør du det:
Lag kaffeblanding
Lag espresso og sett til avkjøling.
Lag tiramisú-fyllet
Ha vann og sukker i en liten kjele. Rør kun til sukkeret er helt oppløst, og kok opp.
La det koke til sukkerlaken er ca. 112-114 °C.
Ha eggeplommer i en ren bolle og tilsett frøene fra vaniljestangen.
Visp til eggeplommene er lyse og luftige. Når sukkerlaken har nådd riktig temperatur, heller du den over i eggedosisen.
Hell litt og litt om gangen, helt til alt er tilsatt, og visp i noen minutter til.
Ta opp vispen og skriv «Ole» med det som renner ned. Hvis «O» fortsatt er synlig når deter ferdig skrevet, er eggedosisen klar.
Pisk mascarpone og kremfløte luftig i en egen bolle til den luftig.
Vend mascarponeblandingen inn i eggedosisen til alt er godt blandet.
Legg ladyfingers i bunnen av et dypt fat.
Bløt ladyfingers med espressokaffe.
Ha så et lag tiramisù-eggeblanding over, og dryss over kakaopulver.
Fortsett med et lag kjeks til og avslutt med resten av mascarponeblandingen, sett kaldt i 8 timer.
Rett før servering, dryss over mørkt kakaopulver.
Ha en fin dag videre!