Tourtière - kjøttpai fra Quebec
Christopher Sjuve
120 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
Paideig:
100 g
smør150 g
hvetemel0.5 ts
salt1.25 dl
vannFyll:
500 g
kjøttdeig av svin1 stk
løk hakket1.25 dl
griljermel/strøkavring1 ts
salt0.5 ts
pepper0.25 ts
muskat, malt4 dl
vann1 stk
egg til penslingSlik gjør du det:
Ha kjøttet og løken i en gryte. Ha i griljermel og krydder. Dekk til med vann og la det koke i 1/2 -1 time, inntil all væske er borte. Del så opp kjøttblandingen med en gaffel. Smak til med krydder. Kjevle ut paideigen (hold av til lokk) og legg det over en paiform. La deigen henge over kanten. Prikk deigen med en gaffel. Ha over fyllet. Kjevle ut et lokk. Pensle paideigkanten med egg og legg over lokket. Trykk det lett sammen. Lag to til tre hull i deigen, som fuktigheten kan komme ut av under steking. Pensle lokket med egg. Stek paien på 200°C i 10 minutter. Senk så temperaturen til 180°C og stek videre i 20 minutter.