Vaniljeiskake med ostepopbunn
Jeg drømte denne kaken. At man kan drømme en drømmekake som blir så god som denne, er nesten uforståelig!
Gry Catinka Wold
90 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
8 stk
eggeplommer3 dl
Hjemmelaget vaniljesukker5 dl
kremfløte2.5 dl
Ostepop0.5 dl
brødrasp50 g
Usaltet smørBrente mandler
Slik gjør du det:
Begyn med å kle en 21 cm springformbunn i alufolie eller bakepapir, fest rammen og klem fast. Dette gjør det enkelt å åpne formen og ta ut kaken etter at den har vært i fryseren.
Visp eggeplommer og vaniljesukker til eggedosis. Har du ikke hjemmelaget vaniljesukker, bruker du 2.5 dl vanlig sukker og 1.5 ts vaniljesukker, eller du har i frøene fra to vaniljestenger. Pisk kremfløten stiv og bland den i eggedosisen. Har du ismaskin, kan du ha fløten direkte i eggedosisen, ettersom aksjonen i ismaskinen vil bringe luft inn i massen.
Mens ismaskinen går, lager du bunnen.
Knus ostepop i en kjøkkenmaskin til det er smuldret helt opp, ha deretter i brødrasp og smør og kjør det sammen noen omganger. Brødraspen gir bunnen mer struktur, mens smøret binder det hele sammen. Ostepop er så salt, at det er viktig å bruke usaltet smør.
Hell massen over i kakeformen og klem den ut i et jevnt lag med baksiden av en skje.
Hell isen over bunnen og sett formen i fryseren så kaken får satt seg. Det tar som regel en drøy times tid.
Har du problemer med å løsne kaken fra formen, kan du legge et oppvaskhåndkle i varmtvann, vri det opp og legge rundt springkarmen på formen. Det tiner kaken akkurat nok til at den åpner seg.