Vaniljeiskake med ostepopbunn

Vaniljeiskake med ostepopbunn

Jeg drømte denne kaken. At man kan drømme en drømmekake som blir så god som denne, er nesten uforståelig!

Gry Catinka Wold
90 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

3 dl

Hjemmelaget vaniljesukker

2.5 dl

Ostepop

0.5 dl

brødrasp

50 g

Usaltet smør

Brente mandler

Slik gjør du det:

Begyn med å kle en 21 cm springformbunn i alufolie eller bakepapir, fest rammen og klem fast. Dette gjør det enkelt å åpne formen og ta ut kaken etter at den har vært i fryseren.
Visp eggeplommer og vaniljesukker til eggedosis. Har du ikke hjemmelaget vaniljesukker, bruker du 2.5 dl vanlig sukker og 1.5 ts vaniljesukker, eller du har i frøene fra to vaniljestenger. Pisk kremfløten stiv og bland den i eggedosisen. Har du ismaskin, kan du ha fløten direkte i eggedosisen, ettersom aksjonen i ismaskinen vil bringe luft inn i massen.
Mens ismaskinen går, lager du bunnen.
Knus ostepop i en kjøkkenmaskin til det er smuldret helt opp, ha deretter i brødrasp og smør og kjør det sammen noen omganger. Brødraspen gir bunnen mer struktur, mens smøret binder det hele sammen. Ostepop er så salt, at det er viktig å bruke usaltet smør.
Hell massen over i kakeformen og klem den ut i et jevnt lag med baksiden av en skje.
Hell isen over bunnen og sett formen i fryseren så kaken får satt seg. Det tar som regel en drøy times tid.
Har du problemer med å løsne kaken fra formen, kan du legge et oppvaskhåndkle i varmtvann, vri det opp og legge rundt springkarmen på formen. Det tiner kaken akkurat nok til at den åpner seg.