Vol-au-vent med skalldyrstuing
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
8 porsjoner
1 pk
butterdeig1 stk
egg til penslingFyll:
1 bokser
blåskjell200 g
krepsehaler200 g
reker, pillede3 dl
matfløte2 ss
hvetemel1 dl
hvitvin, tørr2 ss
smørSlik gjør du det:
Tin butterdeigen etter anvisningen på pakken. Kjevle alle platene sammen ut til en oval, ca. 25 cm lang og 15-20 cm bred (mål for 8 porsjoner). Riss med en spiss kniv ca. 2 cm inn fra kanten. Riss ruter i deigen som ligger innenfor den markerte kanten. Pass på ikke å skjære gjennom deigen. Pensle overflaten med egg og stek butterdeigen midt i ovnen til den er gyllen og godt hevet. Lag fyllet. Smelt smøret, rør inn mel og spe med fløte og hvitvin. Rør kraftig hele tiden og la sausen koke uten lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og kajennepepper og bland inn skalldyrene. Hold stuingen varm, men pass på at den ikke koker. Løft av lokket på butterdeigen og hul ut det som ikke er ordentlig stekt i bunnen. Fyll den nystekt vol-au-venten med den varme stuingen og legg på butterdeiglokket.